Mediji

LOVESENSA: Pilatesom za dugovečnost i dobro zdravlje

Pinterest LinkedIn Tumblr

Kako steći nephodnu fizičku i mentalnu kondiciju: pilatesom za dugovečnost i dobro zdravlje

Nakon Londona, Venecije, Istanbula, Hong Konga, Čikaga i drugih gradova, i Beograd će se već na proleće pridružiti velikoj svetskoj pilates zajednici, i to na inicijativu dve pilates instruktorke, Nađe Hadžistević  (Like pilates studio) i Katarine Kuljače  (Feel pilates studio), koje su i same sticale znanje na Balanced Body seminarima.
Nađa Hadžistević, pilates instruktor i life coach, presrećna je što je konačno ostvarila svoju želju da Balanced body dovede u Beograd i Srbiju.  “Pre par godina, moja drugarica Katarina Kuljača otišla je u Njujork na pilates edukaciju. Bila sam jako tužna što nisam i ja tada mogla da budem tamo, te sam odmah na internetu ukucala ‘pilates u Evropi’. Pronašla sam Pilates on Tour London. Tog proleća sam već bila tamo. Počela sam da pohađam njihove seminare u Londonu i Veneciji. Očarali su me svi instruktori koje sam upoznala i neverovatna energija u kojoj su se kupali svi učesnici.

Tako se rodila ideja da im predložim ovu saradnju. Pilates seminari se održavaju u velikim, prostranim konferens holovima ili hotelima, gde se tokom pet dana, pored edukacija na pilates spravama (reformer, cadillac, chair, spine corrector, ladder barrel) obučavamo i vežbamo i na parteru tzv. MAT pilates. Svaki dan se stavlja akcenat na neki aspekt pilatesa, usko specijalizovanih tema (za mobilnost kičme, vežbe za mobilnost karlice, jak core itd.), gde se uz najbolje pilates instrukore i predavače prolazi kroz teorijski i praktični deo.
Fitnes tela i uma – pilates
Kako sam kroz svoj lični razvoj završila za NLP life coach-a, radili smo na pravilnom definisanju ciljeva. Upravo sam dovođenje Balanced Body u Beograd videla kao svoj glavni poslovni cilj koji sam jasno vizualizovala i, eto, ostvarila. U međuvremenu, dogodilo se da sam nakon rođenja trećeg deteta, ostala bez posla, te mi se otvorio prostor da se potpuno posvetim onome što zaista volim – a to je širenje znanja o pilatesu u koji bezrezervno verujem. Shvatila sam da nam život pruža prilike, a na nama je da ih iskoristimo. Kada izađemo iz zone komfora, tada najviše stvaramo.”

Nora St. John, žena mladalačkog izgleda i vitalnosti, kaže da nakon trodnevnog boravka nosi uspomenu na Beograd kao na veoma zanimljiv grad pun života. “Nakon susreta sa dosta instruktora i vežbanja u nekoliko studija, verujem da ćemo ovde postaviti efikasan program obuke pilatesa i ostalih mind body fitness disciplina i da ćemo oformiti pravi regionalni centar za sve zemlje iz okruženja.”

Tekst i fotografije preuzete sa web prezentcije LOVESENSA.

Ceo članak možete pročitati na LOVESENSA – PILATESOM ZA DUGOVEČNOST I DOBRO ZDRAVLJE

Write A Comment